Jolide geschiedenis

Alleen Cafetaria Jolidé? Nee, ook snackkoerier sinds 1998!

Wie zijn wij?

Jolidé kent een lange geschiedenis, het familie bedrijf  is in november  1976 begonnen aan de Rijnlaan 171 in Utrecht. Het bedrijf is opgezet is door Roel en Janny Bosma, de ouders/schoonouders  van  Gijs en Jose van Leeuwen. Zij runden van 1960 t/m 1976 een stomerij, Hamman tevens gevestigd op de Rijnlaan in Utrecht.  Daar liggen de roots voor een geheel nieuw uitdaging “Jolide’’

Hoe is Jolide ontstaan?

Nu zult u zich misschien afvragen hoe men op de naam Jolidé is gekomen, het zijn de eerste twee letters van de namen: Jose, Liane en Desiree, de drie dochters van Roel en Janny Bosma.

De oudste dochter,  Jose en haar man Gijs van Leeuwen  namen het bedrijf in april 1979 over. In 1992 werd het idee geboren om de mensen een extra dienst te bieden, het  bezorgen van patat en snacks. Jolidé Snackkoerier Bezorgdienst , was direct een succes!

Gijs en Jose hadden een mooie zaak opgebouwd, een basis gelegd,  die in  2000 over werd genomen door hun kinderen.  Vol enthousiasme gingen de nieuwe eigenaren aan de slag en zorgden voor groei.  Natuurlijk nog aan de zijlijn gesteund door hun ouders.

Het verhaal achter het logo

Al geruime tijd speelde ook het idee voor een eigen logo en aangezien  de familienaam Van Leeuwen is  werd  het logo een leeuw, Joli de Leeuw. Het logo was nog maar het begin van nog meer vernieuwingen!  Het internet, met trots vertel  ik dat Jolidé de eerste cafetaria /snackoerier is, die zijn adres www.jolide.nl  registeerde en daarmee online bestellen mogelijk maakte! Later volgde toen de Jolidé app die het nog makkelijker maakte voor de klanten om bestellingen  te plaatsen. Hier wordt  veel gebruik van gemaakt!

De familie, vijf kinderen en inmiddels ook dertien kleinkinderen hadden behoefte  aan uitbreiding. In maart  2001 werd een  tweede  filiaal geopend  in Utrecht, Bosboomstraat 22. Die ook goed begon te lopen!

Aangezien de familie Van Leeuwen in Houten woont en er veel  werd gevraagd of we naar Houten wilde komen, leek dit  een goed plan voor een nieuwe mooie stap zeker omdat Houten volop in  groei was! Januari 2004 werd dus de derde vestiging op de Peppelkade 11D in Houten gestart. Na vijf  jaar groeide deze vestiging  uit zijn jasje en werd er gezocht naar een nieuwe locatie in Houten, het liefst in het midden van Houten.  Met  veel succes is toen de vestiging verhuisd naar de Lange Schaft 9E dit sinds oktober 2009. Jolidé kon en kan vanuit deze nieuwe mooie werkplek  nog beter  zorgen voor  kwaliteit en snellere levering.

Inmiddels drie generaties verder, is de vierde generatie ook al aan het werk in het bedrijf. Naarmate de jaren is Jolidé  uitgegroeid  tot een leuk familie bedrijf . En al meer dan 43 jaar is het het vertrouwde smaakvolle adres voor uw lekkere trek en een begrip in Utrecht, Houten en omstreken.                                                     

Gesteund door onze klanten en fans streven  alle Jolidé medewerkers er iedere dag naar om uw  kwaliteit en service te bieden, om uw lekkere trek te kunnen stillen!